Receptbeskrivning

Hjortfilé med rödvinssky, gräddstuvade morötter och ugnsbakade potatishalvor

Ingredienser för
4 st hjortfileér (cirka 800 gram)
10 g smör
2 st schalottenlökar
1 st stor morot
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 msk tryffelolja
1 msk gräslök
2 msk mörkt muscovadosocker
2 dl rödvin
3 dl köttbuljong
12 st jämnstora potatisar
smör
olivolja
rapsolja
mjöl eller maizena
socker
salt & svartpeppar


  70 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Hetta upp en grillpanna.
Putsa hjortfiléerna och gnid in dom i olja.
Grilla dem ungefär en minut på varje sida.
Spara stekskyn till senare.

Skala och tärna moroten.
Finhacka schalottenlök.
Fräs lök och morot i en klick smör och lite olja.
Tillsätt grädde och mjölk.
Låt koka upp och red av med mjöl eller maizena.
Hacka gräslöken.
Häll i tryffelolja och gräslök.
Smaka av med salt och peppar.

Koka upp socker, vin och buljong i en kastrull.
Reducera tills ungefär hälften återstår.
Red av med mjöl eller maizena.
Tillsätt stekskyn från köttet.
Smaka av med salt, peppar och lite socker.

Sätt ugnen på 200 grader.
Dela potatisarna i halvor.
Placera ut dem på en plåt och ringla över olivolja.
Smaksätt med salt och svartpeppar.
Baka av potatisen i cirka en timme i ugnen.

Värm hjortfiléerna i ugnen och skiva dem i centimetertjocka skivor.

Servera på varma tallrikar, garnera med gräslök eller andra färska örter


Visningar: 96
Inlagt 2015-12-18 09:24:38