Receptbeskrivning
Brässerad hjortstek
Ingredienser
för
800 g hjortstek
torkade örter
2 st gul lök
4 st vitlöksklyftor
1 st zucchini
250 g svamp
4 st tomater (stora) el 1 burk krossade tomater
1 dl viltbuljong
2 dl vitt vin
2 dl färska örter t.ex timjan, oregano, basilika
salt & peppar
torkade örter
2 st gul lök
4 st vitlöksklyftor
1 st zucchini
250 g svamp
4 st tomater (stora) el 1 burk krossade tomater
1 dl viltbuljong
2 dl vitt vin
2 dl färska örter t.ex timjan, oregano, basilika
salt & peppar
Beskrivning
Bryn steken i grytan.
Krydda den därefter med salt, peppar & torkade örter.
Sätt i en stektermometer i steken.
Skär löken i klyftor och halvera vitlöksklyftorna.
Klyv zucchinin och auberginen i fyra delar och skiva 3 mm tjocka skivor.
Skär tomaterna & svampen i bitar.
Blanda ihop grönsakerna och lägg dom runt om steken i grytan.
Häll på buljong och vitt vin.
Sätt på locket och placera grytan mitt i ugnen på 150 grader och låt grytan stå tills kärntemperaturen mäter 62-64 grader i steken.
Ta upp steken & skiva den i 1 cm tjocka skivor, och lägg tillbaks dom i grytan.
Strö över de färska örterna.
Servera med färsk pasta
Krydda den därefter med salt, peppar & torkade örter.
Sätt i en stektermometer i steken.
Skär löken i klyftor och halvera vitlöksklyftorna.
Klyv zucchinin och auberginen i fyra delar och skiva 3 mm tjocka skivor.
Skär tomaterna & svampen i bitar.
Blanda ihop grönsakerna och lägg dom runt om steken i grytan.
Häll på buljong och vitt vin.
Sätt på locket och placera grytan mitt i ugnen på 150 grader och låt grytan stå tills kärntemperaturen mäter 62-64 grader i steken.
Ta upp steken & skiva den i 1 cm tjocka skivor, och lägg tillbaks dom i grytan.
Strö över de färska örterna.
Servera med färsk pasta
Visningar: 117
Inlagt 2015-12-18 09:30:51






0 min