Receptbeskrivning

Hjortfilé

Ingredienser för
600 g hjortfilé
2 msk smör
1 tsk salt
1 tsk peppar
1 l färska kantareller
3 msk smör
2 dl viltfond
2 dl grädde
mjöl eller maizena
salt & peppar
800 g potatis av en mjölig sort
1 msk smör
1 st äggula
1 tsk timjan


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Hjortfilé

Bryn filéerna i smör i cirka 10 minuter.
Smaksätt med salt och peppar.
Skär i centimetertjocka skivor.
Värm upp filéerna i ugn ett par minuter före servering

Kantarellsås:
Hacka kantarellerna relativt fint
Fräs kantarellerna i smöret en kort stund tills de ser glansiga ut
Strö på mjölet eller maizena och späd med buljong
Tillsätt grädden och låt koka i 15 minuter
Smaksätt med salt och peppar

Timjanstoppar:
Skala och tärna potatisen
Koka den i lättsaltat vatten
Häll av vattnet och mosa potatisen
Blanda i mjölk, smör och timjan
Smaksätt med salt och peppar
Spritsa höga toppar av potatismoset
Grädda på 250 grader i ugn cirka 10 minuter eller tills de har fått fin färg

Timjanstopparna går bra att göra i förväg och värma upp strax före servering.

Visningar: 163
Inlagt 2015-12-18 09:33:58