Receptbeskrivning
Dovhjortsbiffar med timjansmör
Ingredienser
för
1 st gul lök
3 msk smör
600 g viltfärs av hjort
1 st ägg
2 tsk mejram
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl grädde
1 msk olivolja
1 msk finhackad färsk timjan
1 st liten vitlöksklyfta
1 krm salt
3 msk smör
600 g viltfärs av hjort
1 st ägg
2 tsk mejram
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl grädde
Timjansmör:
100 g rumsvarmt smör 1 msk olivolja
1 msk finhackad färsk timjan
1 st liten vitlöksklyfta
1 krm salt
Beskrivning
Sätt ugnen på 175°C.
Timjansmör:
Rör ihop smör, olja, timjan, finriven vitlök och salt.
Ställ i kylen fram till servering.
Skala och finhacka löken.
Fräs den mjuk i 1/3 av smöret i en stekpanna, låt svalna.
Blanda färsen med lök, ägg, mejram, salt och peppar.
Rör ner grädden lite i taget tills du har en smidig och ganska lös färs.
Blöt händerna med kallt vatten och forma 8 biffar.
Bryn biffarna på bägge sidor i resten av smöret i en stekpanna.
Lägg över dem i en ugnssäker form och stek färdigt i ugnen 10–15 minuter.
Lägg en klick timjansmör på varje biff.
Servera gärna med potatispuré, rostade smulor av rågbröd och Inlagda kantareller.
Tips!
Se till att ingredienserna till biffarna är kalla när de blandas, annars finns risk att färsblandningen spricker.
Timjansmör:
Rör ihop smör, olja, timjan, finriven vitlök och salt.
Ställ i kylen fram till servering.
Skala och finhacka löken.
Fräs den mjuk i 1/3 av smöret i en stekpanna, låt svalna.
Blanda färsen med lök, ägg, mejram, salt och peppar.
Rör ner grädden lite i taget tills du har en smidig och ganska lös färs.
Blöt händerna med kallt vatten och forma 8 biffar.
Bryn biffarna på bägge sidor i resten av smöret i en stekpanna.
Lägg över dem i en ugnssäker form och stek färdigt i ugnen 10–15 minuter.
Lägg en klick timjansmör på varje biff.
Servera gärna med potatispuré, rostade smulor av rågbröd och Inlagda kantareller.
Tips!
Se till att ingredienserna till biffarna är kalla när de blandas, annars finns risk att färsblandningen spricker.
Visningar: 1703
Inlagt 2015-12-18 09:38:10






30 min