Receptbeskrivning
Hjortinnerfilé med konfiterad potatis och rödvinssås
Ingredienser
för
Hjort:
600 g hjortinnerfilé 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
Potatis:
4 st potatisar 8 dl olja
3 msk smör
2 msk finhackad persilja
Rödvinssås:
2 st charlottenlökar 1 msk smör
5 dl röttvin
1 dl madeira
2 dl vatten
4 msk viltfond
1 msk finhackad färsk timjan
1 tsk salt
1 msk smör
Beskrivning
Potatis:
Skala och tärna potatisen.
Lägg den i en kastrull och täck med oljan.
Sjud på medelvärme ca 20 minuter tills potatisen är mjuk.
Stek den frasig i smöret strax innan servering.
Blanda med persilja.
Rödvinssås:
Skala och finhacka löken.
Fräs den i smöret och tillsätt vin, madeira, vatten, viltfond och timjan.
Låt koka ihop till en fjärdedel återstår.
Smaka av med salt.
Vispa i smöret strax innan servering.
Sätt ugnen på 125°C.
Hjort:
Putsa köttet.
Salta, peppra och bryn det runtom i smöret i en stekpanna.
Stek klart mitt i ugnen tills innertemperaturen är 56-58°C.
Låt köttet vila inlindat i smörpapper ca 10 minuter innan det skivas.
Servera köttet tillsammans med potatis, sås och lingon.
Skala och tärna potatisen.
Lägg den i en kastrull och täck med oljan.
Sjud på medelvärme ca 20 minuter tills potatisen är mjuk.
Stek den frasig i smöret strax innan servering.
Blanda med persilja.
Rödvinssås:
Skala och finhacka löken.
Fräs den i smöret och tillsätt vin, madeira, vatten, viltfond och timjan.
Låt koka ihop till en fjärdedel återstår.
Smaka av med salt.
Vispa i smöret strax innan servering.
Sätt ugnen på 125°C.
Hjort:
Putsa köttet.
Salta, peppra och bryn det runtom i smöret i en stekpanna.
Stek klart mitt i ugnen tills innertemperaturen är 56-58°C.
Låt köttet vila inlindat i smörpapper ca 10 minuter innan det skivas.
Servera köttet tillsammans med potatis, sås och lingon.
Visningar: 875
Inlagt 2015-12-18 09:44:44






60 min