Receptbeskrivning
Moccatryffel
Ingredienser
för
150 g vispgrädde
2 msk snabbkaffe
270 g mjölk chokald
30 g smör
kakao
2 msk snabbkaffe
270 g mjölk chokald
30 g smör
Garnering:
200 g choklad kakao
Beskrivning
Koka upp grädde och snabbkaffe snabbt.
Häll blandningen över mjölkchokladen och rör om tills chokladen smälter.
Tillsätt smöret.
Använd gärna en handmixer och mixa ihop tryffel-smeten.
Låt tryffelsmeten stå i en bunke täckt av plast, i rumstemperatur över natten.
Rulla smeten till bollar.
Ta upp smeten med en sked.
Låt bollarna vila i ca 1 timme i kylskåp.
Smält den mörka chokladen över vattenbad.
Rulla bollarna i chokladen.
Doppa hälften av bollarna i kakao innan chokladen stelnar.
Lägg dem för att stelna på ett bakplåtspapper.
Häll blandningen över mjölkchokladen och rör om tills chokladen smälter.
Tillsätt smöret.
Använd gärna en handmixer och mixa ihop tryffel-smeten.
Låt tryffelsmeten stå i en bunke täckt av plast, i rumstemperatur över natten.
Rulla smeten till bollar.
Ta upp smeten med en sked.
Låt bollarna vila i ca 1 timme i kylskåp.
Smält den mörka chokladen över vattenbad.
Rulla bollarna i chokladen.
Doppa hälften av bollarna i kakao innan chokladen stelnar.
Lägg dem för att stelna på ett bakplåtspapper.
Visningar: 500
Inlagt 2015-12-22 08:14:57






20 min