Receptbeskrivning

Moccatryffel

Ingredienser för
150 g vispgrädde
2 msk snabbkaffe
270 g mjölk chokald
30 g smör
Garnering:
200 g choklad
kakao


  20 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Koka upp grädde och snabbkaffe snabbt.

Häll blandningen över mjölkchokladen och rör om tills chokladen smälter.

Tillsätt smöret.
Använd gärna en handmixer och mixa ihop tryffel-smeten.

Låt tryffelsmeten stå i en bunke täckt av plast, i rumstemperatur över natten.

Rulla smeten till bollar.
Ta upp smeten med en sked.
Låt bollarna vila i ca 1 timme i kylskåp.

Smält den mörka chokladen över vattenbad.

Rulla bollarna i chokladen.
Doppa hälften av bollarna i kakao innan chokladen stelnar.
Lägg dem för att stelna på ett bakplåtspapper.

Visningar: 500
Inlagt 2015-12-22 08:14:57