Receptbeskrivning
Lammfärsbiffar med rostade rotfrukter
Ingredienser
för
500 g lammfärs (8 biffar)
8 st potatis(ar)
4 st rödbetor
4 st morot
2 dl matlagningsyoghurt
2 st vitlöksklyfta(or)
2 msk olivolja
0.5 tsk salt
1 tsk kanel
svartpeppar
flytande honung
8 st potatis(ar)
4 st rödbetor
4 st morot
2 dl matlagningsyoghurt
2 st vitlöksklyfta(or)
2 msk olivolja
0.5 tsk salt
1 tsk kanel
svartpeppar
flytande honung
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skölj och skala potatis, morötter och rödbetor och skär i klyftor/stavar.
3. Lägg rotsakerna i en ugnssäker form. Ringla över olivolja, lite flytande honung. Salta och peppra.
Stek mitt i ugnen ca 30 minuter. Rör om då och då.
4. Blanda lammfärsen med 1 dl matlagnings yoghurt (spara resten till såsen), 1 msk olivolja, ½ tsk salt och 1 tsk kanel. Pressa i en vitlöksklyfta. Forma till 8 biffar.
5. Stek biffarna i en het panna med smör/olivolja, så att de får fin färg.
Lägg i en ugnssäker form. Stek klart i ugnen ca 10 minuter.
Foto: Emma Mattsson
SÃ¥s
Blanda 1 dl matlagnings yoghurt med 1 pressad vitlök, 1 msk olivolja, Smaka av med kanel och salt.
Foto: Emma Mattsson
2. Skölj och skala potatis, morötter och rödbetor och skär i klyftor/stavar.
3. Lägg rotsakerna i en ugnssäker form. Ringla över olivolja, lite flytande honung. Salta och peppra.
Stek mitt i ugnen ca 30 minuter. Rör om då och då.
4. Blanda lammfärsen med 1 dl matlagnings yoghurt (spara resten till såsen), 1 msk olivolja, ½ tsk salt och 1 tsk kanel. Pressa i en vitlöksklyfta. Forma till 8 biffar.
5. Stek biffarna i en het panna med smör/olivolja, så att de får fin färg.
Lägg i en ugnssäker form. Stek klart i ugnen ca 10 minuter.
Foto: Emma Mattsson
SÃ¥s
Blanda 1 dl matlagnings yoghurt med 1 pressad vitlök, 1 msk olivolja, Smaka av med kanel och salt.
Foto: Emma Mattsson
Visningar: 566
Inlagt 2015-12-28 11:38:18

