Receptbeskrivning

Saffranskladdkaka

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1 dl strösocker
1 dl riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
3 msk vaniljsocker
1 krm salt
150 g smör
200 g vit choklad, varav 50 g hackad
1 påse saffran à 0,5 g
2 msk sirap
3 ägg
1 dl lingon
citronmeliss, till dekoration
ströbröd, till formen
smör, till formen

Smöra och bröa en form med avtagbar kant.
Blanda de torra ingredienserna utom saffranet.
Smält smöret i en kastrull och ta sedan av den från plattan.
Dela 150 g av den vita chokladen i bitar och låt smälta i smöret. Häll i saffranet och sirapen i smöret.
Blanda sedan smörblandningen med de torra ingredienserna och rör sen i äggen.
Hacka resten av den vita chokladen och häll i den och lingonen och blanda försiktigt.
Häll smeten i formen och grädda på 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 15-20 min. Låt den svalna i kylen minst 1 timme.
Grädden
Vispa grädden tills den är fluffig. Blanda i rårörda lingon tills grädden är lite rosa.

Visningar: 162
Inlagt 2015-12-31 21:00:21