Receptbeskrivning
Egen prinskorv
Ingredienser
för
1 kg nötkött
1 kg fläskkött
1 kg späck
1 kg potatis, halvkokt
1.5 l mjölk
88 g salt
1 msk kryddpeppar, nymald
1.5 tsk vitpeppar, nymald
15 meter fårfjälster
1 kg fläskkött
1 kg späck
1 kg potatis, halvkokt
1.5 l mjölk
88 g salt
1 msk kryddpeppar, nymald
1.5 tsk vitpeppar, nymald
15 meter fårfjälster
Beskrivning
Det är inte så krångligt som man kan tro.
Köttet och späcket går utmärkt att byta mot färdigmald fläskfärs om man vill ta en liten genväg.
Testa göra en tredjedel av receptet första gången och prova dig fram. Själv brukar jag ha in några droppar liquidsmoke för att få en lite rökig smak. Jag brukar även göra en variant med färska örter i som blir väldigt vacker och uppskattad på julbordet.
Koka upp mjölken och skumma av den. Låt svalna.
Nötkött och fläskkött males 2 gånger fint (2-3 mm hålskiva). Mal ytterligare en gång, denna gång tar du med späcket och potatisen.
Blanda alla ingredienser och arbeta smeten minst 30 minuter. En bakmaskin eller matberedare gör jobbet enkelt för dig.
Stoppa smeten löst i 25 mm fårfjälster och forma prinskorvar. Knyt eller snurra varannan korv åt vartannat håll. Placera på ett fat och låt stå i kylen över natten. Sen går de tillaga eller frysa in.
Köttet och späcket går utmärkt att byta mot färdigmald fläskfärs om man vill ta en liten genväg.
Testa göra en tredjedel av receptet första gången och prova dig fram. Själv brukar jag ha in några droppar liquidsmoke för att få en lite rökig smak. Jag brukar även göra en variant med färska örter i som blir väldigt vacker och uppskattad på julbordet.
Koka upp mjölken och skumma av den. Låt svalna.
Nötkött och fläskkött males 2 gånger fint (2-3 mm hålskiva). Mal ytterligare en gång, denna gång tar du med späcket och potatisen.
Blanda alla ingredienser och arbeta smeten minst 30 minuter. En bakmaskin eller matberedare gör jobbet enkelt för dig.
Stoppa smeten löst i 25 mm fårfjälster och forma prinskorvar. Knyt eller snurra varannan korv åt vartannat håll. Placera på ett fat och låt stå i kylen över natten. Sen går de tillaga eller frysa in.
Visningar: 907
Inlagt 2016-01-03 06:31:20






60 min