Receptbeskrivning
Ostiga veggobiffar med cashew nötter
Ingredienser
för
50 g rostade cashew nötter
50 g ströbröd
2 tsk färsk timjan, hackad
50 g riven cheddar
150 g sötpotatis , skalad och skuren
1 msk olja
1 st rödlök, hackad
1 st morot, riven
st purjolök, hackad
100 g skogschampinjoner grov hackade
1 st klyfta vitlök
1 tsk honung
mjöl
olja till stekning
50 g ströbröd
2 tsk färsk timjan, hackad
50 g riven cheddar
150 g sötpotatis , skalad och skuren
1 msk olja
1 st rödlök, hackad
1 st morot, riven
st purjolök, hackad
100 g skogschampinjoner grov hackade
1 st klyfta vitlök
1 tsk honung
mjöl
olja till stekning
Beskrivning
Mixa nötterna i en matberedare tills de är finhackade.
Lägg ströbröd, timjan och cheddar i en skål. Skala och skär potatisen i bitar koka tills den är mjuk och häll av.
Hacka löken och purjolöken, riv morot pch skär champinjonerna grovt. Hetta upp olja i en panna, lägg i lök, purjolök, morot och svamp. Stek i ca 10 min till grönsakerna blivit mjuka. Tillsätt vitlöken och fräs någon minut.
Lägg grönsaksröran, potatisen och honung i skålen med ströbröd. Mosa ihop till en hämn smet och krydda. Forma till 8 biffar, vänd biffarna i mjöl och stek 2-3 min i olja i en panna tills biffarna fått en gyllenbrun färg.
Lägg ströbröd, timjan och cheddar i en skål. Skala och skär potatisen i bitar koka tills den är mjuk och häll av.
Hacka löken och purjolöken, riv morot pch skär champinjonerna grovt. Hetta upp olja i en panna, lägg i lök, purjolök, morot och svamp. Stek i ca 10 min till grönsakerna blivit mjuka. Tillsätt vitlöken och fräs någon minut.
Lägg grönsaksröran, potatisen och honung i skålen med ströbröd. Mosa ihop till en hämn smet och krydda. Forma till 8 biffar, vänd biffarna i mjöl och stek 2-3 min i olja i en panna tills biffarna fått en gyllenbrun färg.
Visningar: 398
Inlagt 2016-01-03 15:13:39

