Receptbeskrivning
Grönpepparsås
Ingredienser
för
0.5 st gul lök (finhackad)
1 msk smör
1 tsk vetemjöl
0.5 dl rödvin
2 msk kalvfond (på flaska)
2 dl creme fraiche
2 msk konjak
1 msk grönpeppar i lag
1 msk smör
1 tsk vetemjöl
0.5 dl rödvin
2 msk kalvfond (på flaska)
2 dl creme fraiche
2 msk konjak
1 msk grönpeppar i lag
Beskrivning
1. Finhacka löken.
2. Fräs den på svag värme i smöret tills den blivit genomskinlig.
3. Pudra över mjölet. Rör om och fräs en stund till.
4. Häll på vin och kalvfond. Koka upp under omrörning.
5. Tillsätt crème fraiche och sjud/koka på svag värme i 5 minuter.
6. Tillsätt konjak och grönpeppar.
Du kan varmhålla den på svag värme med lock ett tag
2. Fräs den på svag värme i smöret tills den blivit genomskinlig.
3. Pudra över mjölet. Rör om och fräs en stund till.
4. Häll på vin och kalvfond. Koka upp under omrörning.
5. Tillsätt crème fraiche och sjud/koka på svag värme i 5 minuter.
6. Tillsätt konjak och grönpeppar.
Du kan varmhålla den på svag värme med lock ett tag
Visningar: 198
Inlagt 2016-01-06 18:45:59






30 min