Receptbeskrivning

Köttbullar med brunsås

Ingredienser för
600 g köttfärs
1 msk husk
0.75 dl vispgrädde
1 st ägg
0.5 st lök, gul
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk smör, att steka i
1 msk tomatpuré
4 dl vispgrädde
2 msk soja, kinesisk
2 msk kalvfond, kan bytas mot stekspad


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. KöttbullarBlanda husk och vispgrädde, låt svälla i 10 minuter.

2. Skala och finhacka den gula löken.


3. Blanda köttfärsen med ägg, lök, salt, peppar och huskblandningen.
4. Forma färsen till små köttbullar med hjälp av en sked doppad i kallt vatten.

5. Bryn köttbullarna i smör.
6. Stek sedan på medelvärme i cirka 10 minuter. Spara stekspadet om du önskar använda det i stället för fond.


7. Brunsås
Rör ihop tomatpuré, vispgrädde, soja och stekspad alternativt kalvfond.
8. Låt puttra i cirka 3 minuter.



Visningar: 312
Inlagt 2012-04-11 00:38:34