Receptbeskrivning
Frittata med blomkål
Ingredienser
för
1 st blomkål
2 st rödlök
0.5 tsk rosmarin
2 msk olivolja
7 st ägg
1.5 tsk bakpulver
0.5 tsk gurkmeja
50 g parmesan
1 dl basilika
2 msk smör
1 msk vita sesamfrön
1 tsk svarta sesamfrön
2 st rödlök
0.5 tsk rosmarin
2 msk olivolja
7 st ägg
1.5 tsk bakpulver
0.5 tsk gurkmeja
50 g parmesan
1 dl basilika
2 msk smör
1 msk vita sesamfrön
1 tsk svarta sesamfrön
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter.
3. Koka blomkålen i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av vattnet.
4. Skala rödlöken. Dela och finhacka den ena, skär den andra i tunna skivor.
5. Fräs den hackade löken med rosmarinen i oljan på svag värme ca 10 minuter, utan att den får färg.
6. Vispa ihop ägg, bakpulver, gurkmeja, parmesan, basilika, salt och peppar i en bunke. Blanda ner blomkål och stekt lök.
7. Klä en form, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Pensla sidorna med smält smör. Strö över sesamfrön så det täcker kanterna. Häll i blomkålsblandningen och lägg på rödlöksringarna.
8. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills kakan är gyllenbrun och har stelnat. Låt stå ca 20 minuter före servering. Servera helst ljummen.
Servera med fetaost, syrad rödlök, sallad
2. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter.
3. Koka blomkålen i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av vattnet.
4. Skala rödlöken. Dela och finhacka den ena, skär den andra i tunna skivor.
5. Fräs den hackade löken med rosmarinen i oljan på svag värme ca 10 minuter, utan att den får färg.
6. Vispa ihop ägg, bakpulver, gurkmeja, parmesan, basilika, salt och peppar i en bunke. Blanda ner blomkål och stekt lök.
7. Klä en form, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Pensla sidorna med smält smör. Strö över sesamfrön så det täcker kanterna. Häll i blomkålsblandningen och lägg på rödlöksringarna.
8. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills kakan är gyllenbrun och har stelnat. Låt stå ca 20 minuter före servering. Servera helst ljummen.
Servera med fetaost, syrad rödlök, sallad
Visningar: 400
Inlagt 2016-01-10 04:12:01

