Receptbeskrivning

Frittata med blomkål

Ingredienser för
1 st blomkål
2 st rödlök
0.5 tsk rosmarin
2 msk olivolja
7 st ägg
1.5 tsk bakpulver
0.5 tsk gurkmeja
50 g parmesan
1 dl basilika
2 msk smör
1 msk vita sesamfrön
1 tsk svarta sesamfrön


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter.
3. Koka blomkålen i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av vattnet.
4. Skala rödlöken. Dela och finhacka den ena, skär den andra i tunna skivor.
5. Fräs den hackade löken med rosmarinen i oljan på svag värme ca 10 minuter, utan att den får färg.
6. Vispa ihop ägg, bakpulver, gurkmeja, parmesan, basilika, salt och peppar i en bunke. Blanda ner blomkål och stekt lök.
7. Klä en form, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Pensla sidorna med smält smör. Strö över sesamfrön så det täcker kanterna. Häll i blomkålsblandningen och lägg på rödlöksringarna.
8. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills kakan är gyllenbrun och har stelnat. Låt stå ca 20 minuter före servering. Servera helst ljummen.

Servera med fetaost, syrad rödlök, sallad

Visningar: 348
Inlagt 2016-01-10 04:12:01