Receptbeskrivning
Kladdig choklad cupcake med vanilj smörkräm
Ingredienser
för
Kakor:
150 g smör 1 dl vispgrädde
4 st ägg
1 dl flor sötrix (sukrin) (beror på hur söt du
3 dl kokosnötsmjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
Smörkräm:
200 g smör 1 dl flor sötrix (sukrin)
vaniljpulver /vaniljstång / vaniljecens efte (smaka av tills du är nöjd)
Beskrivning
Dmält smöret.
Rör sedan ner grädden i smöret, därefter äggen och sötningen.
Blanda kokosnötsmjöl med kakao och vaniljpulver och rör ner det i smeten.
Häll smeten i stadiga bullformar och grädda i 175° i 5-10 minuter.
Passa kakorna noga - dem ska vara kladdiga inuti.
Ta ut och låt svalna.
Bre eller spritsa på smörkrämen ovanpå.
(Har man för mjuka bullformar så ger kanterna med sig och smeten rinner ut på plåten.)
Rör sedan ner grädden i smöret, därefter äggen och sötningen.
Blanda kokosnötsmjöl med kakao och vaniljpulver och rör ner det i smeten.
Häll smeten i stadiga bullformar och grädda i 175° i 5-10 minuter.
Passa kakorna noga - dem ska vara kladdiga inuti.
Ta ut och låt svalna.
Bre eller spritsa på smörkrämen ovanpå.
(Har man för mjuka bullformar så ger kanterna med sig och smeten rinner ut på plåten.)
Visningar: 322
Inlagt 2016-01-13 07:14:18






20 min