Receptbeskrivning

Ugnsbakad torsk med kokt broccoli och kantarellsås

Ingredienser för
500 g torskfilé
1 tsk dill
1 tsk persilja
2 msk smör
salt
chiliflakes
vitlökspulver
lökpulver
SÃ¥s:
150 g kantareller
2 dl grädde
1 dl vitt vin
1 st liten lök
1 frp fiskbuljongtärning
smör
broccoli


  60 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Sätt ugnen på 200grader.
Lägg torsken på en stor bit folie.
Lägg på smör, dill, persilja, salt, vitlökspulver, lökpulver och chiliflakes. Stick i stektermometer på fiskens tjockaste del.
Ställ timern på 55 grader.
vik över folien över fisken och gör ett luftigt paket.

Dela broccolin och koka upp den i saltat vatten.

Rensa kantarellerna.
Skär kantareller i mindre bitar och finhacka löken.
Stek i smör tills de får lite färg.
Häll på vinet och låt det förångas en liten stund.
Lägg i buljongtärningen och häll sedan på grädden.
Låt puttra till såsen når önskad konsistens.



Visningar: 390
Inlagt 2016-01-13 07:27:30