Receptbeskrivning
Ugnsbakad torsk med kokt broccoli och kantarellsås
Ingredienser
för
500 g torskfilé
1 tsk dill
1 tsk persilja
2 msk smör
salt
chiliflakes
vitlökspulver
lökpulver
2 dl grädde
1 dl vitt vin
1 st liten lök
1 frp fiskbuljongtärning
smör
broccoli
1 tsk dill
1 tsk persilja
2 msk smör
salt
chiliflakes
vitlökspulver
lökpulver
SÃ¥s:
150 g kantareller 2 dl grädde
1 dl vitt vin
1 st liten lök
1 frp fiskbuljongtärning
smör
broccoli
Beskrivning
Sätt ugnen på 200grader.
Lägg torsken på en stor bit folie.
Lägg på smör, dill, persilja, salt, vitlökspulver, lökpulver och chiliflakes. Stick i stektermometer på fiskens tjockaste del.
Ställ timern på 55 grader.
vik över folien över fisken och gör ett luftigt paket.
Dela broccolin och koka upp den i saltat vatten.
Rensa kantarellerna.
Skär kantareller i mindre bitar och finhacka löken.
Stek i smör tills de får lite färg.
Häll på vinet och låt det förångas en liten stund.
Lägg i buljongtärningen och häll sedan på grädden.
Låt puttra till såsen når önskad konsistens.
Lägg torsken på en stor bit folie.
Lägg på smör, dill, persilja, salt, vitlökspulver, lökpulver och chiliflakes. Stick i stektermometer på fiskens tjockaste del.
Ställ timern på 55 grader.
vik över folien över fisken och gör ett luftigt paket.
Dela broccolin och koka upp den i saltat vatten.
Rensa kantarellerna.
Skär kantareller i mindre bitar och finhacka löken.
Stek i smör tills de får lite färg.
Häll på vinet och låt det förångas en liten stund.
Lägg i buljongtärningen och häll sedan på grädden.
Låt puttra till såsen når önskad konsistens.
Visningar: 390
Inlagt 2016-01-13 07:27:30






60 min