Receptbeskrivning
Nötvåfflor
Ingredienser
för
50 g brynt smör
2 st ägg
1 dl mandelmjöl
dl hasselnötsmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk eller grädde
salt
2 st ägg
1 dl mandelmjöl
dl hasselnötsmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk eller grädde
salt
Beskrivning
Börja med att bryna smöret!
Smör kan få en underbar karamellsmak och det är det vi vill få fram.
Smält smöret och låt det puttra tills det har blivit brunt och luktar kola.
LÃ¥t svalna.
Vispa ägg och mjölk med en vanlig ballongvisp.
Vispa sedan i det avsvalnade smöret.
Blanda de torra ingredienserna och vispa sedan i dessa.
Låt stå cirka 10 minuter.
Smeten ska vara fast.
Man ska inte kunna hälla smeten i våffeljärnet utan man måste "klicka" i det med en matsked eller liknande.
Jag tar två stora klickar till varje våffla.
Det blir två stora våfflor som mättar en väldigt hungrig person.
Servera med vispad grädde, sylt på bär och om vi lyxar; färska bär!
Smör kan få en underbar karamellsmak och det är det vi vill få fram.
Smält smöret och låt det puttra tills det har blivit brunt och luktar kola.
LÃ¥t svalna.
Vispa ägg och mjölk med en vanlig ballongvisp.
Vispa sedan i det avsvalnade smöret.
Blanda de torra ingredienserna och vispa sedan i dessa.
Låt stå cirka 10 minuter.
Smeten ska vara fast.
Man ska inte kunna hälla smeten i våffeljärnet utan man måste "klicka" i det med en matsked eller liknande.
Jag tar två stora klickar till varje våffla.
Det blir två stora våfflor som mättar en väldigt hungrig person.
Servera med vispad grädde, sylt på bär och om vi lyxar; färska bär!
Visningar: 291
Inlagt 2016-01-13 07:29:25






20 min