Receptbeskrivning
Skinkstek i lergryta med äpplen och ingefära
Ingredienser
för
skinkstek
2 äpplen
ingefära
2 gula lökar
12 katrinplommon
1 äppeljuice
3 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
1 köttbuljongtärning
2 äpplen
ingefära
2 gula lökar
12 katrinplommon
1 äppeljuice
3 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
1 köttbuljongtärning
Beskrivning
Lägg lergrytan och locket i kallt vatten ca 15 minuter.
Skär äpplena i klyftor, skala och skiva ingefära och lök.
Blanda juice och vatten.
Gnid in skinksteken med salt och peppar och lägg den i grytan.
Lägg ner alla ingredienserna och häll över juicen.
Smula ner buljongtärningen.
Lägg på locket.
Sätt ugnen på 200˚C.
Ställ grytan på gallret i nedre delen av ugnen i ca 60 min eller tills skinkans innertemperatur är 70-75˚C.
Låt köttet ligga i grytan ca 10 minuter innan det skärs i skivor.
Servera köttet med pressad potatis, äpplen, lök, plommon och skyn.Â
Skär äpplena i klyftor, skala och skiva ingefära och lök.
Blanda juice och vatten.
Gnid in skinksteken med salt och peppar och lägg den i grytan.
Lägg ner alla ingredienserna och häll över juicen.
Smula ner buljongtärningen.
Lägg på locket.
Sätt ugnen på 200˚C.
Ställ grytan på gallret i nedre delen av ugnen i ca 60 min eller tills skinkans innertemperatur är 70-75˚C.
Låt köttet ligga i grytan ca 10 minuter innan det skärs i skivor.
Servera köttet med pressad potatis, äpplen, lök, plommon och skyn.Â
Visningar: 419
Inlagt 2016-01-13 12:35:58

