Receptbeskrivning
Chokladcupcakes med vit chokladfrosting
Ingredienser
för
Muffin:
2 dl mjöl 1 dl kakao
2 dl socker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
tsk salt
1 krm vaniljpulver
1 st stort ägg
1 dl naturell youghurt eller filmjölk
1 dl starkt kaffe
2 msk olja
Vit chokladfrosting:
100 g cream cheese 1 dl florsocker
50 g vit choklad
1 dl vispgrädde
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Sikta ned alla torra ingredienser i en skål.
Tillsätt kaffe, filmjölk, ägg och olja. Vispa samman för hand, i ca 2-3 minuter, tills smeten är slät och klumpfri.
Sätt de ätbara formarna på en plåt med bakplåtspapper.
Formarna är så stabila att man inte behöver använda en muffinsplåt.
Fyll cupcakesformar till drygt hälften.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
Låt svalna på galler.
Gör frostingen:
Smält chokladen och låt den svalna.
Blanda den svala chokladen med cream cheese och florsocker.
Vispa grädden och vänd försiktigt ihop den med choklad och cream cheesen.
Häll i spritspåse med en tyll.
När muffinsen svalnat spritsar du över frostingen.
Avsluta ev med lite riven mörk choklad på toppen.
Sikta ned alla torra ingredienser i en skål.
Tillsätt kaffe, filmjölk, ägg och olja. Vispa samman för hand, i ca 2-3 minuter, tills smeten är slät och klumpfri.
Sätt de ätbara formarna på en plåt med bakplåtspapper.
Formarna är så stabila att man inte behöver använda en muffinsplåt.
Fyll cupcakesformar till drygt hälften.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
Låt svalna på galler.
Gör frostingen:
Smält chokladen och låt den svalna.
Blanda den svala chokladen med cream cheese och florsocker.
Vispa grädden och vänd försiktigt ihop den med choklad och cream cheesen.
Häll i spritspåse med en tyll.
När muffinsen svalnat spritsar du över frostingen.
Avsluta ev med lite riven mörk choklad på toppen.
Visningar: 477
Inlagt 2016-01-14 13:17:15






30 min