Receptbeskrivning

Tjälknöl

Ingredienser för
1 kg benfri stek
saltlag:
1 l vatten
4 msk salt
1 st gullök
2 st vitlöksklyftor
1 msk torkad timjan
1 msk torkad rosmarin


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 75°C.
Lägg steken otinad i en ugnssäker form eller liten långpanna.
Ställ in formen i nedre delen av ugnen i 8-12 tim.
Kött temperaturen ska vara 65-70°C.

Saltlag:
Koka upp vattnet med salt i en gryta och låt kallna.
Tillsätt löken, skuren i tunna klyftor, vitlök och örtkryddor.
Lägg ner den varma steken i lagen.
LÃ¥t ligga svalt 4-5 tim.
Ta upp steken och torka den lätt med hushållspapper.
Skär steken i tunna skivor.

Servera med en risotto eller potatisgratäng med fräst svamp och en blandad sallad.

Visningar: 514
Inlagt 2016-01-18 13:14:17