Receptbeskrivning
Tjälknöl
Ingredienser
för
1 kg benfri stek
4 msk salt
1 st gullök
2 st vitlöksklyftor
1 msk torkad timjan
1 msk torkad rosmarin
saltlag:
1 l vatten 4 msk salt
1 st gullök
2 st vitlöksklyftor
1 msk torkad timjan
1 msk torkad rosmarin
Beskrivning
Sätt ugnen på 75°C.
Lägg steken otinad i en ugnssäker form eller liten långpanna.
Ställ in formen i nedre delen av ugnen i 8-12 tim.
Kött temperaturen ska vara 65-70°C.
Saltlag:
Koka upp vattnet med salt i en gryta och låt kallna.
Tillsätt löken, skuren i tunna klyftor, vitlök och örtkryddor.
Lägg ner den varma steken i lagen.
LÃ¥t ligga svalt 4-5 tim.
Ta upp steken och torka den lätt med hushållspapper.
Skär steken i tunna skivor.
Servera med en risotto eller potatisgratäng med fräst svamp och en blandad sallad.
Lägg steken otinad i en ugnssäker form eller liten långpanna.
Ställ in formen i nedre delen av ugnen i 8-12 tim.
Kött temperaturen ska vara 65-70°C.
Saltlag:
Koka upp vattnet med salt i en gryta och låt kallna.
Tillsätt löken, skuren i tunna klyftor, vitlök och örtkryddor.
Lägg ner den varma steken i lagen.
LÃ¥t ligga svalt 4-5 tim.
Ta upp steken och torka den lätt med hushållspapper.
Skär steken i tunna skivor.
Servera med en risotto eller potatisgratäng med fräst svamp och en blandad sallad.
Visningar: 513
Inlagt 2016-01-18 13:14:17

