Receptbeskrivning

Grekisk fiskgratäng med fetaost och oliver

Ingredienser för
400 g rödspättafilé
100 g fetaost
SÃ¥s:
500 g passerade tomater
200 g svarta oliver
0.5 st rödlök
0.5 st fänkål
1 tsk basilika
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk honung
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1) Sätt ugnen på 200 grader.

2) Skala och finhacka ½ rödlök och 1 vitlöksklyfta. Dela 1 fänkål på mitten och hacka den i grova bitar. Hetta upp 1 msk olivolja i en kastrull och fräs lök och fänkål hastigt utan att det tar färg.

3) Tillsätt tomater, honung, ½ burk oliver 1 tsk salt, ½ tsk peppar, 1 tsk basilika 1 tsk timjan och 1 tsk oregano, och låt det småputtra ca 5 min.

4) Rulla ihop spättafiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Slå över tomatsåsen och smula över ½ paket fetaost.

5) Sätt in fiskgratängen ca 15 min i ugnen. Beroende på vad du har för ugn. Varmluftsugn går lite fortare än vanlig ugn.

Servera med: ris och sallad

Visningar: 261
Inlagt 2016-01-19 10:40:59