Receptbeskrivning
Grekisk fiskgratäng med fetaost och oliver
Ingredienser
för
400 g rödspättafilé
100 g fetaost
200 g svarta oliver
0.5 st rödlök
0.5 st fänkål
1 tsk basilika
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk honung
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar
100 g fetaost
SÃ¥s:
500 g passerade tomater 200 g svarta oliver
0.5 st rödlök
0.5 st fänkål
1 tsk basilika
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk honung
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar
Beskrivning
1) Sätt ugnen på 200 grader.
2) Skala och finhacka ½ rödlök och 1 vitlöksklyfta. Dela 1 fänkål på mitten och hacka den i grova bitar. Hetta upp 1 msk olivolja i en kastrull och fräs lök och fänkål hastigt utan att det tar färg.
3) Tillsätt tomater, honung, ½ burk oliver 1 tsk salt, ½ tsk peppar, 1 tsk basilika 1 tsk timjan och 1 tsk oregano, och låt det småputtra ca 5 min.
4) Rulla ihop spättafiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Slå över tomatsåsen och smula över ½ paket fetaost.
5) Sätt in fiskgratängen ca 15 min i ugnen. Beroende på vad du har för ugn. Varmluftsugn går lite fortare än vanlig ugn.
Servera med: ris och sallad
2) Skala och finhacka ½ rödlök och 1 vitlöksklyfta. Dela 1 fänkål på mitten och hacka den i grova bitar. Hetta upp 1 msk olivolja i en kastrull och fräs lök och fänkål hastigt utan att det tar färg.
3) Tillsätt tomater, honung, ½ burk oliver 1 tsk salt, ½ tsk peppar, 1 tsk basilika 1 tsk timjan och 1 tsk oregano, och låt det småputtra ca 5 min.
4) Rulla ihop spättafiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Slå över tomatsåsen och smula över ½ paket fetaost.
5) Sätt in fiskgratängen ca 15 min i ugnen. Beroende på vad du har för ugn. Varmluftsugn går lite fortare än vanlig ugn.
Servera med: ris och sallad
Visningar: 261
Inlagt 2016-01-19 10:40:59