Receptbeskrivning
Äppelkaka
Ingredienser
för
225 g smör
5 dl socker
4 st ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 st äpplen
kardemumma
pärlsocker
5 dl socker
4 st ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 st äpplen
kardemumma
pärlsocker
Beskrivning
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa formen.
Smält smöret i en rymlig skål i micron eller en kastrull på spisen.
Ta ut & låt svalna något, rör ner socker och ägg till en jämn smet och sikta ner vetemjöl och vaniljsocker och rör ihop.
Häll upp i formen 30 *30 cm ,och skala sedan äppel och skiva dem tunnt. Tryck ner dem i ett fint mönster i kakan strö över kardemumma och strössla över pärlsocker.
Ställ in äppelkakan i mitten / eller lite lägre och grädda 30- 45 (beroende på ugn) minuter tills kakan fått fin färg och stannat till sig.
Skär sedan upp den när den svalnat något, pudra över florsocker och servera med en klick vaniljsås.
Ställ ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa formen.
Smält smöret i en rymlig skål i micron eller en kastrull på spisen.
Ta ut & låt svalna något, rör ner socker och ägg till en jämn smet och sikta ner vetemjöl och vaniljsocker och rör ihop.
Häll upp i formen 30 *30 cm ,och skala sedan äppel och skiva dem tunnt. Tryck ner dem i ett fint mönster i kakan strö över kardemumma och strössla över pärlsocker.
Ställ in äppelkakan i mitten / eller lite lägre och grädda 30- 45 (beroende på ugn) minuter tills kakan fått fin färg och stannat till sig.
Skär sedan upp den när den svalnat något, pudra över florsocker och servera med en klick vaniljsås.
Visningar: 281
Inlagt 2016-01-19 12:50:05






60 min