Receptbeskrivning

Grillade scampi med en grönsallad och avokadokräm

Ingredienser för
500 g scampi
4 st grillspett
1 st röd chilifrukt
4 msk olivolja
1 st lime, rivet skal och saft
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 tsk ingefära, riven
1 krm salt
4 st avokado
4 msk turkisk yoghurt
2 tsk lime, pressad
2 st vitlöksklyftor, pressade
salt
svartpeppar
300 g romansallad
100 g gröna blad
20 st körsbärstomater
1 st rödlök
300 g marinerade kronärtskockor
2 msk olivolja
1 msk vinäger


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Lägg grillspetten i blöt i kallt vatten.
2. Dela chilin på längden, ta bort kärnor och väggar och finhacka den.
3. Blanda marinaden och låt scampin marineras i en timme.

4. Trä upp scampin på grillspetten.

5. Mosa avokadorna och blanda i yoghurt, lime och vitlök.
6. Smaka av med salt och svartpeppar.

7. Dela tomaterna. Skär löken i tunna skivor.

8. Fördela salladsbladen på fyra tallrikar, lägg på lökskivorna, tomaterna och kronärtskockorna.

9. Ringla över olivolja och vinäger.
10. Fördela avokadokrämen i fyra små glas och ställ dem på tallrikarna.

11. Tänd utegrillen och grilla scampin, eller använd ugn.
12. Sätt den i så fall på grillvärme och högsta temperatur och grilla spetten högt upp i cirka 5 minuter.
13. Vänd spetten en gång under grillningen.
14. Lägg spetten på tallrikarna och servera.

Visningar: 324
Inlagt 2012-04-11 00:47:31