Receptbeskrivning
Grillade scampi med en grönsallad och avokadokräm
Ingredienser
för
500 g scampi
4 st grillspett
1 st röd chilifrukt
4 msk olivolja
1 st lime, rivet skal och saft
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 tsk ingefära, riven
1 krm salt
4 st avokado
4 msk turkisk yoghurt
2 tsk lime, pressad
2 st vitlöksklyftor, pressade
salt
svartpeppar
300 g romansallad
100 g gröna blad
20 st körsbärstomater
1 st rödlök
300 g marinerade kronärtskockor
2 msk olivolja
1 msk vinäger
4 st grillspett
1 st röd chilifrukt
4 msk olivolja
1 st lime, rivet skal och saft
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 tsk ingefära, riven
1 krm salt
4 st avokado
4 msk turkisk yoghurt
2 tsk lime, pressad
2 st vitlöksklyftor, pressade
salt
svartpeppar
300 g romansallad
100 g gröna blad
20 st körsbärstomater
1 st rödlök
300 g marinerade kronärtskockor
2 msk olivolja
1 msk vinäger
Beskrivning
1. Lägg grillspetten i blöt i kallt vatten.
2. Dela chilin på längden, ta bort kärnor och väggar och finhacka den.
3. Blanda marinaden och låt scampin marineras i en timme.
4. Trä upp scampin på grillspetten.
5. Mosa avokadorna och blanda i yoghurt, lime och vitlök.
6. Smaka av med salt och svartpeppar.
7. Dela tomaterna. Skär löken i tunna skivor.
8. Fördela salladsbladen på fyra tallrikar, lägg på lökskivorna, tomaterna och kronärtskockorna.
9. Ringla över olivolja och vinäger.
10. Fördela avokadokrämen i fyra små glas och ställ dem på tallrikarna.
11. Tänd utegrillen och grilla scampin, eller använd ugn.
12. Sätt den i så fall på grillvärme och högsta temperatur och grilla spetten högt upp i cirka 5 minuter.
13. Vänd spetten en gång under grillningen.
14. Lägg spetten på tallrikarna och servera.
2. Dela chilin på längden, ta bort kärnor och väggar och finhacka den.
3. Blanda marinaden och låt scampin marineras i en timme.
4. Trä upp scampin på grillspetten.
5. Mosa avokadorna och blanda i yoghurt, lime och vitlök.
6. Smaka av med salt och svartpeppar.
7. Dela tomaterna. Skär löken i tunna skivor.
8. Fördela salladsbladen på fyra tallrikar, lägg på lökskivorna, tomaterna och kronärtskockorna.
9. Ringla över olivolja och vinäger.
10. Fördela avokadokrämen i fyra små glas och ställ dem på tallrikarna.
11. Tänd utegrillen och grilla scampin, eller använd ugn.
12. Sätt den i så fall på grillvärme och högsta temperatur och grilla spetten högt upp i cirka 5 minuter.
13. Vänd spetten en gång under grillningen.
14. Lägg spetten på tallrikarna och servera.
Visningar: 624
Inlagt 2012-04-10 22:47:31

