Receptbeskrivning

Färskost med sweetchili & örter

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Hemmagjord färskost med sweet chili & örter

500g kesella
½dl sweet chilisås (stark)
1 näve timjanblad
1 näve persilja
flingsalt & nymalen svartpeppar

Färskost tar sin lilla tid så förbered på morgonen ett kaffefilter/melitta (eller två) över ett glas/skål där du häller i kesellan och låter den rinna/droppa av.
Låt stå så ca 2-3 timmar i kylskåp.

Blanda sedan den avrunna kesellan med sweet chilisås och finhackad timjan och persilja. Smaka av med salt och peppar.

Om konsistensen är för tjock även när färskosten är rumstempererad kan du späda den med en neutral olja alt. olivolja. Servera med lite extra sweet chilisås på toppen och en örtkvist.

Denna färskost görs med fördel dagen eller dagarna innan den ska serveras då den blir godare om den får ”stå till sig” lite!
Grundrecept är helt enkelt avrunnen kesella, ev blandad med raps eller olivolja. Sen är det fritt fram för valfri smaksättning.

Passar till att dippa grönsaksstavar, till kex, nybakat bröd, frukt eller bara som ett tillbehör på plocktallriken.

Visningar: 307
Inlagt 2016-01-21 19:56:28