Receptbeskrivning

Kallskuren kycklingfilé med citron, timjan o vitlök

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Kallskuren kycklingfilé med citron, timjan & vitlök 12-14 bufféport.

1kg kycklingfilé
2dl rapsolja
3st solo vitlök
2st pressade citroner
1 ½msk torkad timjan

Blanda ihop oljan med pressad vitlök, pressad citron o timjan.

Lägg kycklingfiléerna i en tätslutande plastpåse o slå på marinaden. Låt marinera över natten i kylskåp.

Häll sedan ut både kyckling o marinad i en ugnsfast form. Strö över flingsalt o några varv med pepparkvarnen.

Stek i ugn på 150° tills innertemperaturen visar 70°. Använd stektermometer i köttets tjockaste del.

Låt kycklingen kallna innan du skär upp den i skivor.

Beräkna åtgången:
Kallskuret kött på en buffé med flera sorter ca 50-75g/person
Den totala mängden av kallskuret bör ligga runt 150-175g/person

Visningar: 1071
Inlagt 2016-01-21 20:02:31