Receptbeskrivning

Kallskuren balsamicomarinerad ytterfilé

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Kallskuren balsamicomarinerad ytterfilé 12-14 bufféport.

1kg ytterfilé
1dl rapsolja
1dl balsamico
1knippe färsk rosmarin
2tsk mortlad rosépeppar
salt o peppar

Blanda ihop oljan med vinäger, finhackad rosmarin o rosépeppar. Lägg köttet hel i bit i en tätslutande plastpåse o slå på marinaden. Låt marinera över natten i kylskåp.

Ta sedan upp köttet o stek på hastig i het stekpanna så köttet får fin yta. Salta o peppra runtom.

Lägg köttet i en ugnsfast form, slå på marinaden från påsen. Stek i ugnen på 150° tills innertemperaturen visar 68°. Använd stektermometer i köttets tjockaste del. Låt köttet kallna innan du skär upp det i skivor.

Beräkna åtgången:
Kallskuret kött på en buffé med flera sorter ca 50-75g/person
Den totala mängden av kallskuret bör ligga runt 150-175g/person

Visningar: 699
Inlagt 2016-01-21 20:04:10