Receptbeskrivning
Kallskuren balsamicomarinerad ytterfilé
Ingredienser
för
Beskrivning
Kallskuren balsamicomarinerad ytterfilé 12-14 bufféport.
1kg ytterfilé
1dl rapsolja
1dl balsamico
1knippe färsk rosmarin
2tsk mortlad rosépeppar
salt o peppar
Blanda ihop oljan med vinäger, finhackad rosmarin o rosépeppar. Lägg köttet hel i bit i en tätslutande plastpåse o slå på marinaden. Låt marinera över natten i kylskåp.
Ta sedan upp köttet o stek på hastig i het stekpanna så köttet får fin yta. Salta o peppra runtom.
Lägg köttet i en ugnsfast form, slå på marinaden från påsen. Stek i ugnen på 150° tills innertemperaturen visar 68°. Använd stektermometer i köttets tjockaste del. Låt köttet kallna innan du skär upp det i skivor.
Beräkna åtgången:
Kallskuret kött på en buffé med flera sorter ca 50-75g/person
Den totala mängden av kallskuret bör ligga runt 150-175g/person
1kg ytterfilé
1dl rapsolja
1dl balsamico
1knippe färsk rosmarin
2tsk mortlad rosépeppar
salt o peppar
Blanda ihop oljan med vinäger, finhackad rosmarin o rosépeppar. Lägg köttet hel i bit i en tätslutande plastpåse o slå på marinaden. Låt marinera över natten i kylskåp.
Ta sedan upp köttet o stek på hastig i het stekpanna så köttet får fin yta. Salta o peppra runtom.
Lägg köttet i en ugnsfast form, slå på marinaden från påsen. Stek i ugnen på 150° tills innertemperaturen visar 68°. Använd stektermometer i köttets tjockaste del. Låt köttet kallna innan du skär upp det i skivor.
Beräkna åtgången:
Kallskuret kött på en buffé med flera sorter ca 50-75g/person
Den totala mängden av kallskuret bör ligga runt 150-175g/person
Visningar: 699
Inlagt 2016-01-21 20:04:10






30 min