Receptbeskrivning

Cookie dough billionare bars

Ingredienser för
Mördeg:
80 g smör, rumsvarmt
dl strösocker
tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 dl vetemjöl
Caramel:
200 g mjuka kolor, t.ex ako
2 msk grädde
Cookie dough:
100 g smör, rumsvamt
dl strösocker
1 dl ljus muskovadosocker
2 msk vispgrädde
tsk vaniljpulver
1 dl vetemjöl
1 krm salt
1 dl choklad knappar
Choklad glace:
165 g mörk choklad
25 g smör
1 msk vispgrädde


  180 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 175 grader.

Mördeg -
Klä en form, 20*30 cm i bakplåtspapper.
Vispa smör och socker ljust och fluffigt.
Häll i vanilj och salt och mjöl.
Blanda ordentligt.
Tryck ut den i formen och nagga den med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
Den ska få en gyllene färg.
LÃ¥t svalna.

Caramel -
Lägg kolorna tillsammans med grädden i en skål och värm dem över vattenbad tills kolan har smält helt!
Rör sedan karamelen slät med en handvisp
Häll kolan över mördegen.
Låt den sedan stå och stelna i ca 1 timme i rumstemperatur.

Kakdeg -
Vispa smör, strösocker och farinsocker ljust och fluffigt.
Lägg i grädde och vaniljpulver och blanda väl.
Häll i mjölet och saltet och mixa samman allt på låg hastighet.
Blanda ordentligt.
Tillsätt choklad knapparna.

Bred ett jämnt lager med kaksmeten på caramel lagret.
Ställ formen i kylen under tiden du gör chokladglasyren.

Chokladglasyr -
Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm den på låg värme under omrörning tills det har smält samman.
Häll chokladblandningen i formen och fördela den jämnt.
Ställ den i kylen så att chokladen hinner stelna, ca 30 minuter.
Använd en vass kniv vid uppskärning av kakan.


Visningar: 245
Inlagt 2016-01-25 06:57:55