Receptbeskrivning
Ingredienser för
3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 krm salt
50 g kylskåpskallt smör, tärnat
1 st ägg
1 st gul lök
1 st morot
1 st vitlöksklyfta
1 st röd paprika
3 msk smör
400 g köttfärs
1 msk tomatpuré
1–2 msk tacokrydda (se nästa uppslag)
salt
3 st ägg
2 dl crème fraiche
2 dl riven gräddost
salt
peppar
körsbärstomater, gärna blandade färger
basilika
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk mald spiskummin
0.5 tsk salt
2 krm cayennepeppar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. TacopajBörja med fyllningen. Riv lök och morot
grovt. Riv vitlöken på den fina sidan.

2. Tärna paprikan smått.
3. Bryn smöret och stek färsen tillsammans
med tomatpurén.
4. Om purén får bryna
en liten stund på hög värme, försvinner
den lätt bittra smaken.

5. Tillsätt det rivna
och stek ytterligare 3 minuter.
6. Krydda
med tacokrydda och salt.


7. Blanda mandelmjöl, fiberhusk och salt i
en bunke.
8. Tillsätt smör och ägg. Blanda
ihop degen med händerna.

9. Tryck ut degen i små pajformar med
fuktade händer. Ställ in i formarna i

kylskåp i cirka 30 minuter, då sjunker de
inte ihop under gräddningen.

10. Förgrädda skalet i cirka 5 minuter i
200 grader.
11. Fortsätt med äggstanningen.
Vispa ihop ägg, crème fraiche och ost.

12. Krydda med salt och peppar.

13. Fördela tacofärsen i hela pajskalet och
häll på äggstanningen.
14. Grädda i mitten
av ugnen i cirka 20 minuter. Toppa med
körsbärstomater och basilika.


15. TacokryddaBlanda ihop alla kryddorna och häll upp
i en tom burk med tätslutande lock.

Visningar: 339
Inlagt 2012-04-11 00:49:39