Receptbeskrivning

Fisksoppa med röd curry

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Fisksoppa med röd curry 4port. 5cm ​ingefära
4st ​klyftor vitlök
2-3msk ​ röd currypasta
1msk ​neutral olja till fräsning
2st ​ burkar kokosmjölk
2st ​ buljongtärningar
8dl​ vatten
500g ​ filé av torsk eller kolja
2st ​morötter
6st ​ salladslökar
1kruka ​ koriander blad och stjälkar
1st ​ lime, saften
1–2msk ​ asiatisk fisksås Riv ingefäran och vit-löken fint och fräs ett par minuter tillsammans med currypastan i olja i stor kastrull. Tillsätt kokosmjölk, buljongtärningar och vatten. Koka upp och låt koka i cirka 10 minuter. Skär fisken i lagom munsbitar och ta bort eventuella ben. Skala morötterna och strimla fint, gärna med juliennestrimlare eller i matberedare. Skölj och ansa löken, dela den och strimla på längden. Skär av koriandern strax under bladen och spara till topping. Skär av stjälkarna nära krukan. Smaka av soppan med limesaft och fisksås. Lägg i morot, salladslök och korianderstjälkar och låt koka en minut. Ta kastrullen av plattan, lägg i fiskbitarna och rör om varsamt. Lägg på lock och låt stå ett par minuter. Lägg upp i tallrikar och toppa med korianderbladen.

Visningar: 496
Inlagt 2016-01-25 17:36:03