Receptbeskrivning

Kokt fisk i persiljesås

Ingredienser för
600 g torskfilé
salt och malen vitpeppar
4 potatisar
2 morötter
dill
sås:
2 msk smör
5 msk vetemjöl
6 dl fiskbuljong
2 dl grädde
1 dl hackad persilja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Krydda fisken med salt och peppar. Skala potatis och morötter. Koka potatis och morötter mjuka i lättsaltat vatten.
2. Persiljesås: Smält smöret. Rör ut vetemjölet, spä med grädden och buljongen och låt koka upp. Låt puttra några minuter och rör sedan ned persiljan.
3. Koka fisken i lättsaltat vatten. Den ska vara fast och vit rakt igenom. Servera fisken med rotfrukterna, såsen och färsk dill.

Visningar: 364
Inlagt 2016-01-25 17:36:39