Receptbeskrivning
Mandelkaka
Ingredienser
för
3 dl mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1 krm vaniljpulver
0.5 krm salt
2 dl grädde
2 st ägg
½ –1 msk honung eller lite stevia
1 msk smör och kokos till formen
2 dl blåbär
2 dl hallon
1 msk honung eller lite stevia,
1 tsk fiberhusk
1 krm vaniljpulver
0.5 krm salt
2 dl grädde
2 st ägg
½ –1 msk honung eller lite stevia
1 msk smör och kokos till formen
2 dl blåbär
2 dl hallon
1 msk honung eller lite stevia,
Beskrivning
1. MandelkakaSätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda mandelmjöl, fiberhusk, vaniljpulver och salt i en bunke.
3. Rör ner grädden.
4. Vispa äggen och rör ner i smeten.
5. Smaksätt med lite honung eller stevia.
6. Smörj en ugnsform med smör och strö kokos i formen.
7. Häll i smeten.
8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30
minuter.
9. LÃ¥t svalna en stund innan du
skär upp kakan.
10. Servera ljummen med vispad grädde och
drottningsylt.
11. DrottningsyltKoka upp bären, låt sjuda i ett par
minuter. LÃ¥t svalna.
12. Söta med lite honung eller stevia om bären känns för sura.
2. Blanda mandelmjöl, fiberhusk, vaniljpulver och salt i en bunke.
3. Rör ner grädden.
4. Vispa äggen och rör ner i smeten.
5. Smaksätt med lite honung eller stevia.
6. Smörj en ugnsform med smör och strö kokos i formen.
7. Häll i smeten.
8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30
minuter.
9. LÃ¥t svalna en stund innan du
skär upp kakan.
10. Servera ljummen med vispad grädde och
drottningsylt.
11. DrottningsyltKoka upp bären, låt sjuda i ett par
minuter. LÃ¥t svalna.
12. Söta med lite honung eller stevia om bären känns för sura.
Visningar: 686
Inlagt 2012-04-10 22:50:16

