Receptbeskrivning

Chokladparfait med apelsinsmak

Ingredienser för
150 g mörk choklad, minst 70 % kakaohalt
6 st äggulor
3 msk honung
6 msk pressad apelsin
3 krm vaniljpulver
salt
6 dl grädde


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Smält chokladen i en skål ett par minuter på medeleffekt i mikro, eller ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten. Låt svalna.



2. Vispa äggulorna med honungen till ett tjockt skum.
3. Rör ner lite i taget i den smälta, avsvalnade chokladen.

4. Smaksätt med apelsinsaft, vaniljpulver och några saltkorn, blanda väl.

5. Vispa grädden, men inte för hårt.

6. Rör först ner lite grädde i chokladsmeten, blanda sedan i resten.
7. DÃ¥ slipper du chokladklumpar.

8. Fyll fina portionsformar eller en stor form.
9. Ställ i frysen i minst 3 timmar.

10. Ta fram parfaiten lite innan den ska serveras så hinner den bli lite krämig.

Visningar: 707
Inlagt 2012-04-10 22:51:01