Receptbeskrivning

Laxgratäng med kaviar och ägg

Ingredienser för
500 g laxfilé
salt och peppar
1 kg mjölig potatis
1 msk margarin eller smör
1 dl mjölk
salt och peppar
2 msk margarin eller smör
1.5 msk vetemjöl
3.5 dl mjölk
lättrökt kaviar
0.5 dl dill, finhackad
1 dl lagrad ost, riven
2 st ägg, kokta, kalla
2 msk rödlök, grovt hackad
2 msk dill, finhackad


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. PotatismosetSkala och koka potatisen.
2. Häll av vattnet och tillsätt margarin eller smör och mjölk.
3. Kör med en elvisp till mos. Smaka av med salt och peppar.
4. LaxgratängSkär laxen i ganska stora tärningar och lägg dem i en smord ugnsfast form. Strö på salt och peppar.
5. Ugnsbaka fisken i 175 grader i ca 10 minuter.
6. Ta ut fisken och ställ den åt sidan.
7. Smält margarin eller smör till såsen i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör så att det löser sig med fettet.
8. Späd med mjölken, lite i taget.
9. Låt såsen koka i 5 minuter under omrörning.
10. Rör ner kaviar, dill och riven ost. Smaka av med salt och peppar.
11. Klicka eller spritsa moset i formen och häll såsen i mitten över fisken.
12. Gratinera tills moset fått färg, det tar ca 15 minuter.
13. Garnera med skivade ägg, rödlök och dill.

Visningar: 491
Inlagt 2016-01-27 21:52:19