Receptbeskrivning
Älggryta med trattkantareller
Erick Holm via Ica.se
Ingredienser
för
600 g grytbitar
2 msk rapsolja
2 gula lökar
2 morötter
200 rotselleri
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
3 viltfond
3 äppeljuice
1 l vatten
20 trattkantareller
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
2 lagerblad
1 msk majsstärkelse
salt och peppar
2 msk rapsolja
2 gula lökar
2 morötter
200 rotselleri
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
3 viltfond
3 äppeljuice
1 l vatten
20 trattkantareller
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
2 lagerblad
1 msk majsstärkelse
salt och peppar
Beskrivning
Bryn grytbitarna i olja. Tillsätt lök, morötter och rotselleri och låt de få färg. Tillsätt pressad vitlök och tomatpuré och fräs med någon minut. Tillsätt viltfond, äppeljuice och vatten så att det täcker köttet. Lägg i trattkantareller, timjan, rosmarin och lagerblad. Låt det koka sakta i 1-2 timmar, tills köttet är mört (eller längre, beroende på köttets kvalitet) Skumma av fett och slaggprodukter. Red grytan med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Servera älggrytan med potatispuré och lingon. För alla Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
Gör mjölk- eller laktosfritt: Servera med mjölk- eller laktosfri potatispuré.
Gör mjölk- eller laktosfritt: Servera med mjölk- eller laktosfri potatispuré.
Visningar: 357
Inlagt 2016-01-28 21:02:43