Receptbeskrivning

Chocolate oreo caramel double layer mousse peanutbutter pie

Ingredienser för
Botten:
1 frp oreo kakor
2 msk smör, smält
Lager 1:
160 g mörk choklad, hackad
1 dl vispgrädde
dl kola sås alt dulce de leche
Mellanlager:
dl choklad dulce de leche
Lager 2:
2 dl vispgrädde
dl jordnötssmör
2 msk florsocker
1 tsk vaniljpulver
Garnering:
g choklad dulce de leche


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Botten -
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa OREO kakorna grovt i en mixer.
Smält smöret i en kastrull, häll på OREO smulorna, blanda väl.
Täck en springform, 18 cm i diameter i bakplåtspapper i botten.
Tryck ut Oreo smeten, även högt upp på kanterna.
Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
Tryck gärna till kanterna efter gräddningen om den har svält mycket.
Låt svalna något.

Lager 1 -
Hacka chokladen grovt och smält över vattenbad.
Låt chokladen svalna något.
Vispa grädden halv hård och tillsätt chokladen och kolasåsen.
Vispa tills smeten blir fast som vispad grädde.
Häll moussen på skalet och fördela den jämnt.
Låt stelna i kylen i några timmar, gärna över natten.

Fördela mellanlagret på chokladmoussen.

Lager 2 -
Vispa grädden hårt och tillsätt jordnötssmöret, florsockret och vaniljpulvret.
Vispa den så att smeten går ihop.
Fördela den sedan försiktigt på chokladmoussen.
Låt stelana i kylen i några timmar.
Spritsa på Choklad Dulce de leche innan servering!

Visningar: 149
Inlagt 2016-01-29 09:34:32