Receptbeskrivning
Chocolate caramel cookie dough icecream tart
Ingredienser
för
35 g smör, mjukt
dl farinsocker
1 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 tsk vaniljpulver
dl chokladknappar
1 msk farin socker
1 msk strösocker
2 tsk mjölk
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
dl vetemjöl
dl chokladknappar
choklad dulce de leche
dl farinsocker
1 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 tsk vaniljpulver
dl chokladknappar
Cookie dough:
20 g smör, mjukt 1 msk farin socker
1 msk strösocker
2 tsk mjölk
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
dl vetemjöl
dl chokladknappar
Fyllning:
7 dl vaniljglass choklad dulce de leche
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form, ca 18 cm i diameter.
Vispa smöret och farinsocker med en elvisp.
Vispa i mjöl, salt och vaniljpulver. Tillsätt chokladknapparna. Degen kommer att vara lite smulig men det ska den vara! Tryck ut degen i pajskalet, även kanterna. Grädda skalet i ugnen i 15-20 minuter. Låt skalet svalna helt innan du lägger i fyllningen.
Cookie Dough -
Vispa smöret, farinsocker och strösocker med en elvisp.
Tillsätt mjölken och vaniljpulvret, salt och mjölet.
Sist lägger du i chokladknapparna.
Lägg undan 2 matskedar till garnering.
Forma resterande degtill små bollar och lägg dem på ett fat tills det ska blandas med glassen.
Lägg ca 0,75 dl choklad dulce de leche i pajskalet.
Vispa glassen lite lätt med en elvsip, tillsätt Cookie Doug bollarna.
Vispa försiktigt.
Häll glassblandningen över chokladsåsen i pajskalet.
Fördela glassen jämnt och banka lätt formen mot bänken, för att få bort bubblorna.
Låt stå i frysen i till det har stelnat, minst 3 timmar.
Fördela o,5 dl choklad Dulce de leche på glassen och fördela sedan Cookie Dough bollarna som du sparade på över hela pajen.
Servera genast.
Visningar: 268
Inlagt 2016-01-29 09:43:10






200 min