Receptbeskrivning

Caramelli fylld med gorgonzola och päron

Ingredienser för
Pastadeg
300 g durumvete
3 st Ägg
1 tsk salt
Fyllning
1 päron, hårt, skalat och finhackat
1 schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk smör
1 dl ricotta
1 dl gorgonzola
dl parmesan, finriven
1 krm muskot
1 krm svartpeppar
Till topping
100 g smör
16 blad salvia
12 st valnötter, hackade
1 citron, zest, rivet skal


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Pastadeg
Blanda mjöl och salt och lägg det på en arbetsyta. Gör en urgröpning i mitten som rymmer äggen. Knäck äggen i urgröpningen och börja arbeta in dem i mjölet lite i taget med en gaffel. När blandningen börjar bli smulig går du över till att arbeta med händerna. Knåda degen till en fast pastadeg. Den ska inte smula men inte kladda. Fast men med ett stumt motstånd. Beroende på äggens storlek kan degen ev behöva mer fukt, då blöter du handflatorna med vatten och arbetar in det i degen.
Knåda ca 5-10 minuter till och svep sedan in degen, formad till en boll, i plastfolie och låt vila minst 30 minuter men gärna över natten.
Fyllning
Stek det finhackade päronet och löken i smör tills det blir mjukt men ej brynt. Lägg i en skål och låt svalna.
Blanda ricotta, gorgonzola, parmesan, muskotnöt och svartpeppar till en jämn röra tillsammans med löken och päronen. Undvik att få med eventuell vätska från skålen. Fyll din pastadeg enligt önskemål. Koka snabbt.
Servering
Bryn sedan smöret och lägg på slutet ner salvian så den steks i smöret.
Lägg upp pastan, toppa med smöret, de hackade valnötterna och citronzesten.

Visningar: 1259
Inlagt 2016-01-29 15:32:22