Receptbeskrivning

Vegetarisk tacopaj med grönsallad

Ingredienser för
2 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten
1 st gul lök(ar)
1 dl vatten
1 msk olivolja
0.75 tsk salt
1.5 tsk spiskummin, malen
2 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk torkad oregano
0.75 tsk socker
100 g riven cheddar
0.5 isbergssallad
0.5 st gurka
1 st paprika
1 majskorn
olja och vinäger


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Pajdeg: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 min.2. Tacofärs: Blanda ihop kryddmixen i en liten skål. Skala och hacka löken. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt quornfärsen och stek den så att den tinar ordentligt. Tillsätt kryddmixen och vattnet och koka ihop några minuter.3. Lägg färsfyllningen i pajskalet och bred över crème fraiche. Skiva tomaterna och fördela dem ovanpå och strö till sist över osten.4. Grädda pajen 10-15 min eller tills osten smält och fått fin färg.5. Sallad: Strimla salladen och skär gurkan och paprikan i bitar. Sila av majsen och tillsätt till salladen. Ringla över lite olja och vinäger och servera till pajen.Näringsvärde:679 kcal26 gram protein37 gram fett56 gram kolhydraterRecept Mari BergmanFoto: Sara Ringström

Visningar: 938
Inlagt 2016-02-01 02:17:21