Receptbeskrivning

Tabboule Tabouléh, Tabuleh, tabouli, etc..

Ingredienser för
3.5 dl persilja, finhackad
5 st myntablad
1 dl couscous bulgur
3 msk olivolja


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
En riktig tabuleh innehåller mycket lite boulghour /couscousgryn och mest blad persilja och tomat.
Den ska se grön röd ut med lite prickar i utav couscousen.

Lägg bourghour i en djup skål och tillsätt vatten, täck 2 cm.
Blötlägg i 30 minuter att svälla.

Samla ihop persiljan. Skär av stjälkarna, sedan hacka persilje bladen mycket fint. Skär tomaterna i tärningar. Skala och hacka löken. Hacka mynta. När bulgurn har svällt, lägga den i en skål. Tillsätt tomater, lök, persilja och mynta. Kylskåp 2 timmar. Krydda med salt, peppar, citron och olivolja

Visningar: 661
Inlagt 2016-02-01 20:22:05