Receptbeskrivning
Grillad fläskfilé med bacon- och kaprisvinägrett
Ingredienser
för
2 kg fläskfilé(er)
flingsalt
140 g bacon
1 dl olivolja
0.5 dl balsamvinäger
2 msk flytande honung
3 msk kapris
flingsalt
140 g bacon
1 dl olivolja
0.5 dl balsamvinäger
2 msk flytande honung
3 msk kapris
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 125 grader. Putsa filéerna från hinnor. Grilla eller bryn dem hastigt runtom så de får vacker färg. Salta och peppra.
2. Lägg köttet i en form och låt steka klart i ugnen till en innertemperatur av 67 grader. Tag ut köttet och låt det vila inlindat i folie. När det kallnat kan du lägga in det i kylen över natten.
3. Tärna baconet fint och bryn det utan fett i en panna tills det blir krispigt. Låt det rinna av på hushållspapper.
4. Vispa ihop olja, balsamvinäger och honung. Rör i bacon och kapris. Smaka av med lite salt och peppar.
5. Skiva köttet tunt, lägg upp på två vackra fat och skeda dressingen över. Garnera gärna med kryddgrönt.
Recept: Liselotte Forslin
Foto: Jurek Holzer
2. Lägg köttet i en form och låt steka klart i ugnen till en innertemperatur av 67 grader. Tag ut köttet och låt det vila inlindat i folie. När det kallnat kan du lägga in det i kylen över natten.
3. Tärna baconet fint och bryn det utan fett i en panna tills det blir krispigt. Låt det rinna av på hushållspapper.
4. Vispa ihop olja, balsamvinäger och honung. Rör i bacon och kapris. Smaka av med lite salt och peppar.
5. Skiva köttet tunt, lägg upp på två vackra fat och skeda dressingen över. Garnera gärna med kryddgrönt.
Recept: Liselotte Forslin
Foto: Jurek Holzer
Visningar: 649
Inlagt 2017-12-10 16:52:12