Receptbeskrivning
Nutellabollar
Ingredienser
för
Beskrivning
Nutellabollar
200g smör, rumsvarmt
2dl strösocker
1.5dl vispgrädde
2tsk vaniljsocker
2.5msk kakao
6msk oboýpulver
1dl nutella
1 nypa salt
13-15dl havregryn – efter behov så klart
pärlsocker/kokos/strössel
Vispa smör och socker fluffigt med elvisp.
Häll i grädden och vispa på hög hastighet tills du har en fluffig och ljus smet, ca 2 minuter.
Tillsätt vaniljsocker, kakao, obóypulver, salt och nutella.
Vispa ihop till en jämn smet.
Tillsätt till sist havregryn och vispa på medelhög hastighet med elvispen.
Meningen är att havregrynet ska krossas med elvispens hjälp.
Ställ sedan smeten i kylskåpet i minst 30 minuter.
Rulla till bollar och rulla sedan i t.ex. pärlsocker.
Förvara dina Nutellabollar i en tätslutande burk i kylskåpet.
Går även utmärkt att frysa.
200g smör, rumsvarmt
2dl strösocker
1.5dl vispgrädde
2tsk vaniljsocker
2.5msk kakao
6msk oboýpulver
1dl nutella
1 nypa salt
13-15dl havregryn – efter behov så klart
pärlsocker/kokos/strössel
Vispa smör och socker fluffigt med elvisp.
Häll i grädden och vispa på hög hastighet tills du har en fluffig och ljus smet, ca 2 minuter.
Tillsätt vaniljsocker, kakao, obóypulver, salt och nutella.
Vispa ihop till en jämn smet.
Tillsätt till sist havregryn och vispa på medelhög hastighet med elvispen.
Meningen är att havregrynet ska krossas med elvispens hjälp.
Ställ sedan smeten i kylskåpet i minst 30 minuter.
Rulla till bollar och rulla sedan i t.ex. pärlsocker.
Förvara dina Nutellabollar i en tätslutande burk i kylskåpet.
Går även utmärkt att frysa.
Visningar: 232
Inlagt 2016-02-03 08:43:57






30 min