Receptbeskrivning

Chocolate chip nutella cake (kladdkaka)

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Chocolate chip Nutella cake 10 bitar

200g smör, rumsvarmt
1.5dl brunt farin strö
1dl strösocker
3tsk vaniljsocker
2st ägg
4.5dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5tsk salt
2dl chokladknappar, mörka
2.5dl nutella


Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en springform 20 cm, med bakplåtspapper.

Vispa smör och farin- samt strösocker fluffigt.
Tillsätt äggen och vispa ihop.

Rör ihop vaniljsocker med mjöl och bakpulver, arbeta ner det i smörblandningen.
Tillsätt chokladen, spara några bitar, arbeta ihop smeten.

Smält nutellan på låg värme över vattenbad eller i mikron.

Bred ut häften av kaksmeten i formen så att hela botten täcks.

Häll över nutelllan och bred ut den över kaksmeten.

Klicka ut den sista smeten och bred ut den försiktigt över nutellan.

Strö över den sista chokladen.

Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter.

Kanterna ska vara fasta och mitten lite lös.

LÃ¥t kakan svalna innan du tar bort kanten av formen.

Servera lite ljummen, gärna med en skopa vaniljglass.

Visningar: 417
Inlagt 2016-02-03 09:01:41