Receptbeskrivning
Risotto med kyckling, svamp o philadelphia
Ingredienser
för
Beskrivning
Risotto med kyckling, svamp och philadelphia
4 port
4st kycklingfilér
2msk konc kycklingfond
3dl arborioris
250g champinjoner
4st salladslökar
100g naturell philadelphiaost
rapsolja
3msk vitt vin
salt
nymalen svartpeppar
Skär kycklingfilén i cm-tjocka bitar. Stek i en stekpanna med rapsolja. Salta och peppra.
Koka upp 1 liter vatten med kycklingfond. Lägg i arborioris och låt koka i 20 min utan lock.
Skölj champinjoner och salladslök. Skär champinjonerna i fjärdedelar och strimla salladslöken (spara ca 1 salladslök till garnering).
Stek champinjoner och salladslöken med lite rapsolja i en stekpanna till den fått fin färg.
När riset är klart, blanda ner kyckling, champinjoner och lök i riset. Rör ner philadelphiaosten, vinet och smaka av med salt och peppar (var inte rädda för att peppra på).
Strö över den sparade salladslöken och servera.
4 port
4st kycklingfilér
2msk konc kycklingfond
3dl arborioris
250g champinjoner
4st salladslökar
100g naturell philadelphiaost
rapsolja
3msk vitt vin
salt
nymalen svartpeppar
Skär kycklingfilén i cm-tjocka bitar. Stek i en stekpanna med rapsolja. Salta och peppra.
Koka upp 1 liter vatten med kycklingfond. Lägg i arborioris och låt koka i 20 min utan lock.
Skölj champinjoner och salladslök. Skär champinjonerna i fjärdedelar och strimla salladslöken (spara ca 1 salladslök till garnering).
Stek champinjoner och salladslöken med lite rapsolja i en stekpanna till den fått fin färg.
När riset är klart, blanda ner kyckling, champinjoner och lök i riset. Rör ner philadelphiaosten, vinet och smaka av med salt och peppar (var inte rädda för att peppra på).
Strö över den sparade salladslöken och servera.
Visningar: 469
Inlagt 2016-02-03 11:17:51






30 min