Receptbeskrivning

Risotto med kyckling, svamp o philadelphia

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Risotto med kyckling, svamp och philadelphia

4 port

4st kycklingfilér
2msk konc kycklingfond
3dl arborioris
250g champinjoner
4st salladslökar
100g naturell philadelphiaost
rapsolja
3msk vitt vin
salt
nymalen svartpeppar


Skär kycklingfilén i cm-tjocka bitar. Stek i en stekpanna med rapsolja. Salta och peppra.

Koka upp 1 liter vatten med kycklingfond. Lägg i arborioris och låt koka i 20 min utan lock.

Skölj champinjoner och salladslök. Skär champinjonerna i fjärdedelar och strimla salladslöken (spara ca 1 salladslök till garnering).

Stek champinjoner och salladslöken med lite rapsolja i en stekpanna till den fått fin färg.

När riset är klart, blanda ner kyckling, champinjoner och lök i riset. Rör ner philadelphiaosten, vinet och smaka av med salt och peppar (var inte rädda för att peppra på).

Strö över den sparade salladslöken och servera.

Visningar: 469
Inlagt 2016-02-03 11:17:51