Receptbeskrivning
Jambalaya
Ingredienser
för
basilika
oregano
2 st gul lök(ar)
1 saffran
3 dl råris
5 msk olivolja
1 hönsbuljong
5 dl vatten
1.5 dl vitt vin, torrt
2 st vitlöksklyfta(or)
1 st lagerblad
2 st chorizokorv(ar)
1 st zucchini
1 st röd paprika
200 g räkor, skalade
2 st kycklingfilé(er)
100 g svarta oliver, urkärnade
sweet chilisås
oregano
2 st gul lök(ar)
1 saffran
3 dl råris
5 msk olivolja
1 hönsbuljong
5 dl vatten
1.5 dl vitt vin, torrt
2 st vitlöksklyfta(or)
1 st lagerblad
2 st chorizokorv(ar)
1 st zucchini
1 st röd paprika
200 g räkor, skalade
2 st kycklingfilé(er)
100 g svarta oliver, urkärnade
sweet chilisås
Beskrivning
1. Fräs lök, råris och saffran i 3 msk olivolja.
2. Tillsätt buljongtärning, vin, vatten, 1 hackad vitlöksklyfta och lagerblad. Koka ca 45 minuter under lock. Riset får gärna vara lite tuggigt.
3. Skär korven i skivor och fräs den tillsammans med zucchinin och paprika i 2 msk olivolja. Om det blir spad när du fräser korven, blanda i det också. Jambalayan får gärna vara lite blöt.
4. Blanda ner det uppfrästa riset tillsammans med räkor, stekt och uppskivad kyckling, oliver, 1 pressad vitlöksklyfta och kryddor. Servera jambalayan riktigt varm med auberginekräm. (Sök auberginekräm).
2. Tillsätt buljongtärning, vin, vatten, 1 hackad vitlöksklyfta och lagerblad. Koka ca 45 minuter under lock. Riset får gärna vara lite tuggigt.
3. Skär korven i skivor och fräs den tillsammans med zucchinin och paprika i 2 msk olivolja. Om det blir spad när du fräser korven, blanda i det också. Jambalayan får gärna vara lite blöt.
4. Blanda ner det uppfrästa riset tillsammans med räkor, stekt och uppskivad kyckling, oliver, 1 pressad vitlöksklyfta och kryddor. Servera jambalayan riktigt varm med auberginekräm. (Sök auberginekräm).
Visningar: 396
Inlagt 2016-02-06 08:40:58

