Receptbeskrivning

Bönpasta med oxfilé, tryffelolja o parmesan

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Bönpasta med oxfilé, tryffelolja o parmesan 4port

375g oxfilé
200g bönpasta
3st schalottenlökar
300g skogschampinjoner/kastanjechampinjoner
3st vitlöksklyftor
1/2st köttbuljong
1,5dl vitt vin
smör att steka i
salt, svartpeppar
2-3msk tryffelolja
80g bladspenat
2dl riven parmesan


Ta fram oxfilén i rumstemperatur ca 1 timme innan tillagning. Skär i strimlor.

Hetta upp en stekpanna med smör och fräs oxfilén snabbt, någon minut räcker. Salta och peppra. Ställ undan.

Koka bönpastan enligt anvsining.

Finhacka lök, vitlök och skiva svampen tunt. Fräs lök och svamp i olivolja/kokosolja utan smak och låt vitlöken fräsa med i slutet. Häll på vinet och låt puttra en stund.

Rör sedan ner buljong och blanda ner pasta, spenat, tryffelolja, riven parmesan och oxfilén. Smaka av med salt och peppar och servera genast.

Visningar: 184
Inlagt 2016-02-06 20:52:22