Receptbeskrivning
ugnsbakad lax med currytäcke
Ingredienser
för
1 krm vitpeppar, nymald
1 st purjolök, liten
1 st vitlöksklyfta, stor
0.5 dl mjölk
1 tsk curry
2 dl lätt crème fraîche
2 tsk flingsalt
1 dl västerbottensost, riven
4 st laxfilébitar, (à 125 g)
1 st purjolök, liten
1 st vitlöksklyfta, stor
0.5 dl mjölk
1 tsk curry
2 dl lätt crème fraîche
2 tsk flingsalt
1 dl västerbottensost, riven
4 st laxfilébitar, (à 125 g)
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form. Ansa och strimla purjolöken. Strö den över laxen. 2. Blanda lätt creme fraiche, mjölk, pressad vitlök, curry, salt och peppar. Bred blandningen över laxen och strö över ost. 3. Gratinera mitt i ugnen 15–20 min. Servera laxen med ris och någon grönsak, t ex broccoli.
Visningar: 387
Inlagt 2016-02-07 08:23:47

