Receptbeskrivning

Benjamins carbonara

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Benjamins carbonara


500g penne
280g pancetta eller bacon
100g pecorini
100g parmesanost
5st äggulor


Strimla squash.
Koka pasta.
Riv osten.
Blanda äggulorna i en skål.
Skiva bacon i mindre bitar.

Stek bacon knaprigt och krydda med svartpeppar, häll på 1/2dl av pastavattnet och rör runt.
Ta 2-3dl av pastavattnet och spara i en skål.

Häll över all pasta i en stor skål, squashen i en annan, blanda ner den stekta baconen.

Blanda i ca 0,5dl av den rivna osten tillsammans med ca 0,5dl av pastavattnet du sparade tidigare i pastan och likadant i squash-skålen.
Häll sedan ner äggulorna under konstant omrörning, rör snabbt ihop tills det blir en krämig konsistens.
Fyll på med mer riven ost och vatten till den konsistensen du vill ha, avsluta med rejält med svartpeppar.



_________________________________________________

Koka pastan i saltat vatten.

Skiva pancettan eller baconet i mindre bitar. Riv osten.
Blanda äggulorna i en skål.

Stek pancettan/baconet knaprigt och krydda med svartpeppar. Häll på 1/2 dl av pastavattnet och rör runt.

Ta 2-3 dl av pastavattnet och spara i en skål.

Häll över all pasta i en stor skål. Blanda ner den stekta pancettan/baconet.

Blanda i ca 1 dl av den rivna osten tillsammans med ca 1 dl av pastavattnet du sparade tidigare. Häll sedan ner äggulorna under konstant omrörning. Rör snabbt tills det blir en krämig konsistens. Fyll på med mer riven ost och vatten till den konsistens du vill ha. Avsluta med rejält med svartpeppar.

TIPS!

Krydda gärna pancettan eller baconet med krossad chili.

Visningar: 2848
Inlagt 2016-02-07 10:54:12