Receptbeskrivning
Kylskåpskaka med mörk choklad
Ingredienser
för
Beskrivning
Kylskåpskaka med mörk choklad 25 bitar
250g chocolate chip cookies, delade i 2 cm stora bitar
1dl rostade, osaltade jordnötter, hackade
4msk siktad kakao
100g smör, delat i bitar
180g mörk choklad, grovhackad
395g sötad kondenserad mjölk
Chokladganache:
120g mörk choklad
50g smör
Smörj en fyrkantig form, ca 20 cm och klä den med bakplåtspapper.
Blanda kakor, jordnötter och kakao i en skål.
Lägg smör, choklad och kondenserad mjölk i en mediumstor kastrull och värm på låg värme. Rör tills allt smält ihop.
Häll chokladsmeten över kakblandningen och blanda väl.
Skeda över blandningen i formen och platta till med sleven. Ställ in i kylen i ca 2 timmar.
Gör chokladganachen: smält ihop choklad och smör i en kastrull och ställ åt sidan i några minuter.
Häll sedan ganachen över kakan och bred ut.
Ställ in i kylen i några timmar igen.
Skär i rutor och servera!
250g chocolate chip cookies, delade i 2 cm stora bitar
1dl rostade, osaltade jordnötter, hackade
4msk siktad kakao
100g smör, delat i bitar
180g mörk choklad, grovhackad
395g sötad kondenserad mjölk
Chokladganache:
120g mörk choklad
50g smör
Smörj en fyrkantig form, ca 20 cm och klä den med bakplåtspapper.
Blanda kakor, jordnötter och kakao i en skål.
Lägg smör, choklad och kondenserad mjölk i en mediumstor kastrull och värm på låg värme. Rör tills allt smält ihop.
Häll chokladsmeten över kakblandningen och blanda väl.
Skeda över blandningen i formen och platta till med sleven. Ställ in i kylen i ca 2 timmar.
Gör chokladganachen: smält ihop choklad och smör i en kastrull och ställ åt sidan i några minuter.
Häll sedan ganachen över kakan och bred ut.
Ställ in i kylen i några timmar igen.
Skär i rutor och servera!
Visningar: 176
Inlagt 2016-02-08 07:53:09