Receptbeskrivning
Ingredienser för
400 g torsk
300 g räkor
1 st purjolök en liten
12 st champinjoner
1 knippe dill
smör
vitpeppar
lasagneplattor
såsen
6 dl mjölk (om det finns spad av räkor så byt ut motsvarande mängd)
3 msk idealmjöl
citronsaft
citronpeppar
vitpeppar
2 msk smör
2 st äggulor


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skiva svampen och löken. Stek i smör med lite vitpeppar. Skiva ett torskblock tunt, 2-3 mm. Rör ut mjölet i mjölken och klicka i smöret. Koka upp under omrörning. Smaksätt med peppar och citron och sånt. Låt sjuda i några minuter, men rör så att du inte bränner skiten. Ha undertiden i en eller två nävar ost och låt den smälta. När det är klart så rör i äggulorna. Låt inte koka något mera.
Smörj din lasagneform. Lägg plattor i botten. Fördela hälften av torsken och hälften av räkorna. Klipp över hälften av dillen och strö över ost. Ringla lite sås över. Ta ett nytt lager med plattor och sen svamp och lökblandningen. Ta mer sås på detta lager. Lägg dit nya plattor och ta ett fisk- och räklager till och sen ett svamp- och löklager. Avsluta med fyrkant.
Grädda i ugnen i 200° i runt 20 minuter.

Visningar: 388
Inlagt 2016-02-08 21:21:08