Receptbeskrivning

Fläskfilé på salladsbädd

Ingredienser för
0.5 dl cashewnötter
0.5 st fläskfilé, (ca 200 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1.5 dl bulgur
1 st lime, saften av (ca 1/2 dl)
0.5 msk olivolja
0.5 msk vatten
1 msk ingefära, färskriven
0.5 msk soja
1 tsk råsocker
1 st vitlöksklyfta, hackad
grön spansk peppar, skivad, ca 2 cm
1 st grön paprika, liten (ca 150 g)
1 st knipplök, (ca 50 g)
0.5 st fänkål, (ca 100 g)
100 g blandad sallad, t ex rucola- machesallad
basilika, några kvistar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°. Rosta cashewnötterna ca 10 min.
2. Salta och peppra fläskfilén, bryn den runt om i stekpannan. Stek färdigt mitt i ugnen ca 10 min eller tills innertemperaturen är 68°.
3. Tillaga bulgur enligt anvisning på förpackningen.
4. Rör ihop limesaft, olivolja, vatten ingefära, soja, råsocker, vitlök och pepaprfrukt.
5. Ta bort kärnhuset, skölj och skär paprikan i tunna strimlor. Ansa och skär knipplöken i skivor på snedden. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor.
6. Skölj salladen. Blanda bulgur, sallad, paprika, salladslök och fänkål på ett serveringsfat.
7. Låt köttet svalna något innan det skivas och blandas i salladen. Häll på dressingen.
8. Strö över cashewnötter och basilikablad.

Ca 390 kcal/portion
varav ca 19 g fett,
26 g kolhydrater,
29 g protein

Visningar: 658
Inlagt 2012-04-11 20:20:31