Receptbeskrivning

Rulltårtsbakelser

Ingredienser för
Rulltårta:
4 st ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl 0,5dl strösocker
Smörkräm:
150 g smör, rumsvamt
1 st äggula
1 dl florsocker
Fyllning:
1 dl jordgubbssylt
Garnering:
3 dl vispgrädde
200 g färska bär
1 msk mandelspån


  10 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg bakplåtspapper på en plåt, ca 30 x 40 cm.
Vispa ägg och strösocker till ett pösigt och vitt skum.
Blanda potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och sikta ner det i äggsmeten.
Vänd runt till en jämn smet.
Bred ut smeten på plåten och grädda den mitt i ugnen i 5–6 min.
Strö ut strösocker på ett nytt bakplåtspapper och vänd upp kakan på sockret.
LÃ¥t kakan svalna i ett par minuter.
Lossa sedan det översta papperet men lägg tillbaka det på kakan tills den svalnat helt, annars är det lätt att kakan torkar och spricker.

Smörkräm:
Vispa upp smöret och tillsätt äggulan och florsockret.
Vispa ihop till en slät kräm och bred den över kakan.
Bred sylt ovanpå smörkrämen.
Rulla ihop kakan från långsidan.
Rulla in rulltårtan i bakplåtspapper och låt den vila med skarven nedåt i kylen i ca 30 min.
Vispa grädden mjuk och krämig.
Fyll en spritspåse med en slät tyll.
Skär upp rulltårtan i ca 4 cm breda skivor.
Lägg skivorna på ett fat och spritsa på grädden, garnera med bär och mandelspån.

Visningar: 327
Inlagt 2016-02-11 07:37:12